Kin correctie

De kin bepaalt samen met de neus sterk het profiel van ons gezicht en zijn zeer bepalend voor een harmonieus uiterlijk. Indien de verhouding van het onderste een-derde van het gelaat verstoord is of als men ontevreden is over de vorm en grootte van de kin, kan deze met een kincorrectie worden verbeterd. 

 

Met een kleine ingreep kunnen oneffenheden van de kin gemakkelijk gecorrigeerd worden. Bij een kincorrectie kan een kleine verandering van enkele millimeters al een grote verbetering betekenen.

 

Twee mogelijkheden om de kin te corrigeren

De vorm van de kin kan worden verbeterd door gebruik te maken van een kinimplantaat of door het bot van de kin los te maken en te verplaatsen (kaakchirurgische kincorrectie).

 

Aan het gebruik van een kinimplantaat kleven een aantal belangrijke bezwaren. Het is met een kinimplantaat alleen mogelijk om de kin te vergroten; verkleiningen zijn niet mogelijk. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een lichaamsvreemd materiaal dat vaak via een snee in de huid aan de buitenzijde onder de kin wordt ingebracht. Door druk van het kinimplantaat op het onderliggende bot kan er op den duur aantasting van het onderliggende bot ontstaan. Ook komt het voor dat een kinimplantaat zich verplaatst en een enkele keer door het lichaam wordt afgestoten.

 

Bij een kaakchirurgische correctie van de kin wordt het bot van de kin losgemaakt en verplaatst. Dit geeft meer vrijheid en mogelijkheden voor verplaatsing in verschillende richtingen. De kin kan op deze manier naar voren, naar achteren, naar boven en naar beneden worden verplaatst of zelfs worden gekanteld. Het nadeel van een kaakchirurgische kincorrectie is dat de nabezwaren groter zijn dan bij het kinimplantaat en ook wat langer aanhouden. De ingreep kan ook niet onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Het voordeel is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een lichaamsvreemd materiaal en dat er volledig vanuit de mond wordt gewerkt zodat aan de buitenzijde geen zichtbaar litteken ontstaat.

 

Na een kincorrectie zult u een week lang een pleisterverband moeten dragen. Bloeduitstortingen kunnen voorkomen en een week zichtbaar blijven. Verder zal de kin enkele weken gezwollen blijven. In die tijd zal uw kin dus wat dikker lijken dan u misschien verwacht had. Om bloedingen en zwellingen tegen te gaan kunt u het gebied koelen met een coldpack.

Dit werk is auteursrechtelijk beschermd ©  |  kaakchirurg  |  Privacy statement  |  Disclaimer  |  Kaakchirurgie St. Anna op Facebook
St-Anna - Kaakchirurgie Geldrop