Jaarlijkse controle

Plak en tandsteen op de implantaten en op de kroon, brug en prothese kunnen een ontsteking veroorzaken van het mondslijmvlies en het tandvlees rondom de implantaten. Die ontstekingen kunnen weer leiden tot verlies van bot rondom de implantaten en daarmee verlies van het implantaat zelf. Om dit te voorkomen zijn een goede voorlichting en instructie over het reinigen van de implantaten, de mond en de prothetische constructie een belangrijk onderdeel  van de implantaatbehandeling. Onze mondhygieniste en preventie-assistenten zullen u deze uitleg geven.

 

In het kader daarvan is het ook van belang dat u één keer per jaar ons terug komt voor controle en onderzoek van de geplaatste implantaten. Er zullen dan ook röntgenfoto’s (1, 3, en 5 jaar na plaatsing van de implantaten) worden gemaakt om de ingroei in het bot te beoordelen. Deze controles zijn belangrijk omdat bij ongewenste ontwikkelingen tijdig kan worden ingegrepen.

Dit werk is auteursrechtelijk beschermd ©  |  kaakchirurg  |  Privacy statement  |  Disclaimer  |  Kaakchirurgie St. Anna op Facebook
St-Anna - Kaakchirurgie Geldrop