Diabetes en tandvleesontsteking

Het Diabetesfonds vraagt aandacht voor diabetes in de Diabetesweek. Mensen met diabetes type 2 hebben vaker problemen met hun gebit, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Ook is door diabetes de kans op het ontstaan van abcessen bij parodontitis groter. Uit Nederlands onderzoek blijkt dat mensen met diabetes vaker last hebben van tandvleesontsteking. De ontsteking zorgt er bovendien voor dat bloedsuikerspiegel moeilijker onder controle blijft. Door tandvleesontsteking wordt diabetes ook moeilijker te behandelen.


Diabetes en mondgezondheid

Een hoop problemen met tandvlees en tanden kunt u voorkomen. Met goede verzorging en problemen op tijd laten behandelen. Lees de tips van het Ivoren Kruis over diabetes en mondgezondheid. Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben zonder dat ze dit weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, organiseren de Nederlandse apotheken de Diabetesweek.

 

Diabetesfonds

Dit werk is auteursrechtelijk beschermd ©  |  kaakchirurg  |  Privacy statement  |  Disclaimer  |  Kaakchirurgie St. Anna op Facebook
St-Anna - Kaakchirurgie Geldrop