Slaapcentrum Anna ontvangt opnieuw 5 sterren

Slaapcentrum Anna ontvangt opnieuw 5 sterren

De Nederlandse patiëntenvereniging voor mensen met slaapapneu, de ApneuVereniging, heeft aan het St. Anna Ziekenhuis voor het derde achtereenvolgende jaar de hoogste kwaliteitswaardering toegekend. Het slaapcentrum van het St. Anna Ziekenhuis ontving vijf sterren vanwege de bovengemiddelde prestatie en hoge waardering door patiënten.

Door deze waardering behoort het slaapcentrum van het St. Anna Ziekenhuis dit jaar voor de derde keer bij de beste klinieken voor slaapapneu in Nederland.

Grootste onafhankelijke patiënttevredenheidsonderzoek

De ApneuVereniging onderzoekt jaarlijks de kwaliteit van klinieken en beleving van de patiënt. Dit onderzoek betreft het grootste onafhankelijke patiënttevredenheidsonderzoek ten aanzien van diagnose en behandeling van het Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS) in Nederland. OSAS is een ziekte waarbij tijdens de slaap een groot aantal keren de ademhaling een aantal seconden stopt. Dat gaat meestal gepaard met snurken.

Binnen het onderzoek worden klinieken beoordeeld op feitelijke prestaties zoals wacht- en doorlooptijd en op tevredenheid over ondermeer voorlichting en begeleiding. Dit jaar werden de ervaringen van bijna 4000 patiënten vergeleken op een groot aantal aspecten van diagnose en behandeling en konden zij hun waardering uitspreken voor de slaapkliniek.

Belang van juiste diagnose

Uit het onderzoek wordt duidelijk dat veel mensen jaren lang rondlopen met slaapapneu voordat het ontdekt wordt. Door opeenstapelende zuurstoftekorten kunnen mensen allerlei bijkomende aandoeningen krijgen zoals hartfalen, hoge bloeddruk en diabetes. Bij een tijdige en juiste diagnose is OSAS zeer goed te behandelen en kunnen mensen met OSAS gewoon blijven functioneren.

Vijf sterren slaapcentrum

Het slaapcentrum binnen het St. Anna Ziekenhuis biedt patiënten met OSAS, snurken en andere slaapgebonden stoornissen advies, onderzoek en begeleiding door een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een longarts, neuroloog, kno-arts, kaakchirurg, knf-laboranten en speciaal aangestelde OSAS-verpleegkundigen.

Het complete onderzoeksrapport vindt u op de site van de Apneuvereniging » 

Dit werk is auteursrechtelijk beschermd ©  |  kaakchirurg  |  Privacy statement  |  Disclaimer  |  Kaakchirurgie St. Anna op Facebook  |  Google +
St-Anna - Kaakchirurgie Geldrop